Training

(Dutch content): Als Citrix Certified Instructor, Microsoft Certified Trainer en RES Software Certified trainer geef ik regelmatig trainingen voor trainigsinstituten of on-site training bij bedrijven en instellingen zelf.
Ik ben geen fulltime trainer, normaal gesproken ben ik ongeveer 80% van mijn tijd werkzaam als meewerkend architect/projectleider/consultant en verantwoordelijk voor diverse XenApp/XenDesktop/RESONE Workspace implementaties. De overige 20% geef ik trainingen. Dit maakt mij uniek, de praktijksituatie kan ik direct verwerken in mijn trainingen. Dit is ook direct een nadeel, mijn trainingscapaciteit is helaas beperkt.

Maatwerk

In overleg zijn ook maatwerktrainingen mogelijk waarbij de aangeboden lesstof naadloos aansluit op de behoefte van de cursisten. Als les- en studiemateriaal ontvangt de cursist een USB-stick of portable USB harrdisk met virtuele machines en trainingsmateriaal.

Elke cursist krijgt bovendien drie maanden gratis toegang tot de online IT community CROWD29.COM met veel voorbeelden, whitepapers, bouwblokken en praktijkinformatie.

On-Site training

Bij een on-site training vindt de cursus plaats bij het bedrijf of instelling op locatie. Voor de training is enkel een vergaderruimte met whiteboard en beamer benodigd.

De cursisten dienen te beschikken over een eigen werkstation, bij voorkeur Intel i5 processor of hoger met 8GB intern geheugen en 40GB vrije diskruimte. In overleg kan ik ook een beamer of de cursist werkstations verzorgen.Cursustijden

De cursustijden zijn in overleg. Naast de reguliere ochtend-middag training (09:30 - 16:00 uur) is ook een middag-avond training (13.30 - 20.30 uur) mogelijk.

In principe worden meerdaagse trainingen eenmaal per week gehouden, van een vierdaagse training is de doorlooptijd vier weken waarbij bijvoorbeeld de maandag de trainingsdag is. De cursist krijgt in de tussenliggende periode de mogelijkheid om het geleerde in praktijk te brengen en de volgende trainingsdag vragen te stellen.

Citrix


Doel: Deze training biedt deelnemers de benodigde kennis voor installatie, configuratie, onderhoud en probleemoplossing van Citrix XenDesktop 7.x. Daarnaast leidt het deelnemers op voor het beheer en gebruik van Citrix Studio, Citrix Provisioning Services en de Citrix Virtual Desktop Agent. Na afloop van de training zijn cursisten in staat een Citrix XenDesktop 7.x omgeving succesvol te managen, ondersteunen, monitoren en problemen op te lossen. Binnen de training wordt aandacht besteed ter voorbereiding voor het officiële 1Y0-201 Managing Citrix XenDesktop 7.6 Solutions.

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en tweede en derdelijns ondersteuning.

Duur: 4 dagen.

Voorkennis: Uitgebreide kennis van en ervaring met Windows Server op beheerdersniveau. Globale kennis van SBC/VDI concepten.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal. Binnen de training wordt aandacht besteed ter voorbereiding voor het officiële 1Y0-201 Managing Citrix XenDesktop 7.6 Solutions examen. In overleg zijn maatwerk trainingsonderdelen mogelijk.

Cursusinhoud:
Dag 1: Kennismaken en introductie, Installatie- en configuratie cursusomgeving, Citrix XenDesktop/XenApp architectuur, Citrix Licentiestructuur.
Dag 2: Citrix StoreFront achitectuur, StoreFront installatie- en configuratie, Citrix Desktop Studio, Gebruik van Citrix Policies.
Dag 3: Citrix Provisioninig Services architectuur, installatie- en configuratie PVS, ontwikkelen golden image.
Dag 4: Machine Catalogs, Delivery Groups, Printing, XenDesktop/XenApp beheer, Examentraining voor 1Y0-201 Managing Citrix XenDesktop 7.6 Solutions.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net


Doel: Deze driedaagse training is specifiek bedoeld voor het maken een golden image vDisk voor gebruik met Citrix Provisioning Services. Tijdens deze training maken we geautomatiseerd een vDisk met gebruik van technologien als RESONE Automation, Microsoft MDT, Microsoft System Center ConfigManager of andere tooling.

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de Citrix XenDesktop/XenApp omgeving.

Duur: 3 dagen.

Voorkennis: Uitgebreide kennis van en ervaring met Windows Server op beheerdersniveau. Globale kennis van XenApp/XenDesktop.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal. Dit is een hands-on training, de cursist gaat samen met de docent geautomatiseerd een vDisk ontwikkelen welke binnen de organisatie gebruikt kan worden. In overleg zijn maatwerk trainingsonderdelen mogelijk.

Cursusinhoud:
Dag 1: Kennismaken en introductie, Installatie- en configuratie cursusomgeving, vDisk architectuur, automatiseringsmogelijkheden.
Dag 2: Ontwikkelen Reference Image Factory. Architectuur, Installatie- en configuratie.
Dag 3: Maken vDisk met behulp van MDT, SCCM, RESONE Automation of andere tooling. Deployment vDisk via Citrix Provisioning Services.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net
 

Cursusinhoud in ontwikkeling. 

Microsoft


Doel: Deze training biedt deelnemers de benodigde kennis voor installatie, configuratie, onderhoud en probleemoplossing van Microsoft App-V 5.1

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en tweede/derdelijns ondersteuning van Microsoft App-V.

Duur: 2 dagen.

Voorkennis: Uitgebreide kennis van en ervaring met Windows Server op beheerdersniveau.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal. De training behandeld geen App-V sequencing, hiervoor is een aparte training ontwikkeld. In overleg zijn maatwerk trainingsonderdelen mogelijk.

Cursusinhoud:
Dag 1: Kennismaken en introductie, Installatie- en configuratie cursusomgeving, Microsoft App-V architectuur.
Dag 2: installatie en configuratie App-V server, installatie- en configuratie App-V client, App-V applicaties publiceren.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.netCursusinhoud in ontwikkeling
 Cursusinhoud in ontwikkeling
 

RES Software

 

Doel: Deze basic training biedt deelnemers de benodigde kennis voor installatie, configuratie, onderhoud en probleemoplossing van RES Software RES ONE Workspace 2016. Daarnaast leidt het deelnemers op voor het gebruik van buildingblocks, instant reports, het toevoegen van applicaties en het gebruik van de verschillende onderdelen binnen RES ONE Workspace. Na afloop van de training is de deelnemer in staat om zelfstandig een RES ONE Workspace infrastructuur op te bouwen. Binnen de training wordt veel aandacht besteed aan praktijksituaties.

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en tweede en derdelijns ondersteuning.

Duur: 4 dagen.

Voorkennis: Uitgebreide kennis van en ervaring met Windows Server op beheerdersniveau. Globale kennis van SBC/VDI concepten.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal. Tijdens de training wordt aandacht besteed ter voorbereiding voor het officiële ROWX2016 RES ONE Workspace 2016 examen (ROWX2016).

Cursusinhoud:
Dag 1: Kennismaken en introductie, Installatie- en configuratie cursusomgeving, RES ONE Workspace architectuur, RES ONE Workspace installatie, RES ONE Licentiestructuur.
Dag 2: RES ONE Workspace beveiligingsrollen, Baseline Desktop Analyzer, Workspace Composer, Application Management, Toegang op basis van User Context.
Dag 3: Gebruikersprofielen, Tracking and Reporting, Management, Beveiliging, Performance.
Dag 4: Advanced Application Management, Applicatie virtualisatie, Instant Reports, Building Blocks, Examentraining voor ROWX2016 RES ONE Workspace 2016 examen.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net

 

Doel: Deze basic training biedt deelnemers de benodigde kennis voor installatie, configuratie, onderhoud en probleemoplossing van RES Software RESONE Automation (voormalig: RES Automation Manager). Daarnaast leidt het deelnemers op voor het gebruik van buildingblocks, modules, projecten en runbooks. Na afloop van de training is de deelnemer in staat om zelfstandig een RESONE Automation infrastructuur op te bouwen. Binnen de masterclass wordt aandacht besteed ter voorbereiding voor het officiële ES0-008 RES Automation Manager 2014 Basic Exam (RAMBX-600).

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en tweede en derdelijns ondersteuning.

Duur: 3 dagen

Voorkennis: Uitgebreide kennis van en ervaring met Windows Server op beheerdersniveau. Globale kennis van SBC/VDI concepten.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De masterclass wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal. Binnen de masterclass wordt aandacht besteed ter voorbereiding voor het officiële ES0-008 RES Automation Manager 2014 Basic Exam (RAMBX-600).

Cursusinhoud:
Dag 1: Kennismaken en introductie, Installatie- en configuratie cursusomgeving, RESONE Automation Architecture, RESONE Automation Installation and licensing, RESONE Automation Security roles, Resources, Agents, teams and dispatchers, Tasks, Modules, Projects and RunBooks
Dag 2: Review dag 1, RESOne Automation Dispatcher installation and configuration, Resources, Modules en Projects, Runbooks, Parameters and Functions, Conditions and Evaluators
Dag 3: Review dag 2, Variabeles, Job Execution, Master Dispatcher, Instant Reports, Building Blocks, Examentraining voor ES0-008 RES Automation Manager 2014 Basic Exam.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net

 

Doel: Deze training biedt deelnemers de benodigde kennis voor installatie, configuratie en onderhoud van RESONE Service Store, de nieuwe naam van RES Software IT-Store. De training leidt deelnemers op voor het zelfstandig inrichten van de IT Store, de configuratie van automatische service delivery en het gebruik van de verschillende onderdelen binnen de RESONE Service Store. Het inrichten van bedrijfsprocessen maakt geen onderdeel uit van de training.

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en tweede en derdelijns ondersteuning.

Duur: 3 dagen.

Voorkennis: Uitgebreide kennis van en ervaring met Windows Server op beheerdersniveau. Gevolgde training RESONE Automation of gelijkwaardige training.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal. Binnen de masterclass wordt aandacht besteed ter voorbereiding voor het officiële ES0-009 RES IT Store 2014 Basic Exam (RITSBX-600). In overleg zijn maatwerk trainingsonderdelen mogelijk.

Cursusinhoud:
Dag 1: Kennismaken en introductie, Installatie- en configuratie cursusomgeving, RES ONE Identity Director architectuur, RES ONE Automation en RES ONE Identity Director installatie, RES ONE Licentiestructuur.
Dag 2: Integratie met RES ONE Automation, Service Catalogus, Smart Rules, Placeholders.
Dag 3: Employee on- and offboarding, Self-service password reset, building blocks, reporting, Diagnostics, Administration. Examentraining voor RES ONE Identity Director ROID2016 examen.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net


 
 

Doel: Deze masterclass is een vervolg op de basic training. Afhankelijk van de gevraagde expertise wordt gedurende twee of drie dagen dieper op de lesstof ingegaan.

Doelgroep: Consultants, engineers en systeem- en netwerkbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het beheer en tweede en derdelijns ondersteuning.

Duur: 2 of 3 dagen.

Voorkennis: Gevolgde basic training van RESONE Workspace of RESONE Automation of RESONE Service Store.

Vervolgopleiding: nvt

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal.

Cursusinhoud:
In overleg met de opdrachtgever wordt een programma vastgesteld. Voorbeelden: Basis inrichting Windows 10 werkplek, Automatische installatie/configuratie golden image, SelfService installatie werkstation, etc.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net


 
 

Doel: Deze training is speciaal voor servicedesk- of helpdeskmedewerkers. Er wordt specifiek ingegaan op taken welke de servicedesk- of helpdesk medewerker kan uitvoeren. Tijdens de training worden praktijksituaties nagebootst

Doelgroep: Servicedesk- of helpdesk medewerkers. Eeerstelijns support.

Duur: 1 dag.

Voorkennis: Niet van toepassing.

Vervolgopleiding: RES ONE Workspace/Automation/Identity Director basic training.

Bijzonderheden: Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. De training wordt gegeven met zowel Nederlandstalig als Engelstalig cursusmateriaal.

Cursusinhoud:
Het programma is specifiek afgestemd op het geven van ondersteuning bij het gebruik van de RES ONE producten.Tijdens de training worden praktijksituaties nagebootst.

 

Voor meer informatie over deze training neem contact op met marcel (at) w-tech.net


 
 

Binnenkort beschikbaar.